Familiepolitikk, pensjon og sosialt sikkerhetsnett

familie

Les mer

Del artikkelen

Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
Share on print
Print

I dag tvinges mange eldre til jobben selv om de er både syke og svake, og når de til slutt går av med pensjon så begynner kampen for å få økonomien til å gå rundt. I mange tilfeller har arbeidsløse innvandrere det bedre økonomisk, enn de som har levd og arbeidet hele livet i dette landet.

Dagens system er oppbygget med fokus på «karriere», der så vel menn som kvinner er nødt til å gjøre avkall på svært mye viktig. Mange føler at de ikke har råd til å skaffe barn, eller om de gjør det, så kaster de seg tilbake i arbeidslivet før de har klart å gi barnet en trygg og solid start på livet.

De som er syke eller skadet så alvorlig at de ikke kan arbeide, skal få støtte fra samfunnet slik at de likevel kan leve et anstendig og verdig liv.

Derfor vil vi:

  • Høyne folkepensjonen for statsborgere som er bosatt i Norden og senke den for de som flytter utenlands. Ikke-statsborgere får ikke pensjon.
  • Oppmuntre og legge til rette for at nordiske menn og kvinner stifter familier og skaffer barn. Dette gjennom blant annet økonomiske støtteordninger og skattefradrag for flerbarnsfamilier.
  • Høyne den økonomiske erstatningen arbeidsledige mottar.

Del artikkelen

Share on vk
Share on telegram
Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit
Share on email
Share on print

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger